Information om uppfödare

Information om uppfödare


Här finns information om olika uppfödare, till exempel statistik hämtad från SKK:s avelsdata som har bearbetats och sammanställts. 


Tänk på att det finns mycket att ta ställning till när man väljer avelsdjur. T.ex. ärftliga sjukdomar som det inte finns tester för och/eller inte registreras av SKK, t.ex den rasspecifika sjukdomen L2 Hga eller epilepso. 


Enligt tillgänglig statistik är de vanligaste problemen för staffen allergi- och hudproblem,. Mentaliteten är en annan viktig del som man bara delvis får svar på med MH och BPH, sedan har ju varje uppfödare även preferenser i utseende som man i lägre eller högre grad tar hänsyn till. 


Så slutligen - uppgifterna nedan ger ingen hel bild. Kontakta uppfödaren och fråga dig fram. Om du letar valp, använd dig av tipsen under rubriken "Köpa staffe", fråga, fråga och fråga. Nedan hittar du ett antal resurser som du kan använda dig av när du letar efter en ny staffevän.


Det är väldigt många olika uppgifter som samkörts, och det kan självklart ha blivit fel på sina ställen. Om du upptäcker fel, blir jag tacksam om du kontaktar mig på info@friskstaffe.se så att jag kan korrigera.