Info om uppfödare

Information om uppfödare


Här kunde du tidigare få samlad information om ett 90-tal större uppfödare inom stafferasen.

Denna information är nu borttagen då den var från 2013, och därför inaktuell.

Tyvärr tar det extremt mycket tid att göra en redovisning för varje uppfödare, och därför kan jag inte uppdatera denna information i dagsläget.

Men jag jobbar på en annan variant på information per uppfödare, och återkommer därför snart med mer aktuell information om hur de olika uppfödarna valt att avla och vilket resultat de uppnått, när det gäller de resultat som registreras av SKK.


Så länge kan du leta i excelfilen med hälsoprofiler. I kolumnen där kennelnamnet står kan du klicka på rubriken, och då får du upp en sökruta. Där kan du leta upp kenneln du vill veta mer om och på så sätt få mer information om avkommor och gjorda kombinationer.


Tänk på att det finns mycket att ta ställning till när man väljer avelsdjur. Dels en mängd ärftliga sjukdomar som det inte finns tester för och/eller inte registreras av SKK.


Enligt tillgänglig statistik är de vanligaste problemen för staffen allergi- och hudproblem, t.ex. sjukdomen demodikos. Dessa är exempel på sjukdomar och problem som inte syns i sammanställningarna. Mentaliteten är en viktig del som man bara delvis får svar på med MH och BPH, sedan har ju varje uppfödare även preferenser i utseende som man i lägre eller högre grad tar hänsyn till.

 

Så slutligen - uppgifterna nedan ger ingen hel bild. Kontakta uppfödaren och fråga dig fram. Om du letar valp, använd dig av tipsen under rubriken "Köpa staffe", fråga, fråga och fråga.


De uppfödare som vill, kan maila info@friskstaffe.se och godkänna att jag lägger till deras kontaktuppgifter, t.ex. e-post och/eller hemsida.

Det är väldigt många olika uppgifter som samkörts, och det kan självklart ha blivit fel på sina ställen. Om du upptäcker fel, blir jag tacksam om du kontaktar mig på info@friskstaffe.se så att jag kan korrigera.